Historie

 

Op 30 november 2013 werd de 1e Tour de Gazet verreden. Een nieuwe rally op rallykalender aan het eind van het seizoen. Deze 1e editie, ookwel de Lochem-editie, werd in Oost-Gelderland verreden in een sport- en een tourklasse. Onze nieuwe rally genoot direct al veel belangstelling en er moest met een reservelijst gewerkt worden omdat het aantal inschijvers het maximale aantal van 80 equipes oversteeg. “Een mooie nieuwe rally“  was de feedback aan de organisatie.

De 2e editie in 2014 met start en finish in bij Augerge ’t Asje in Dalfsen en deed Overijssel aan. Vanuit Dalfsen richting het oosten naar Hardenberg, maar niet te ver, want je mocht de landsgrens niet over. Via de lunchlocatie over die prachtige en rustige Overijsselse weggetjes weer terug naar het meer westelijk gelegen Dalfsen.

De 2015 editie van de Tour de Gazet startte wederom in het oosten van het land; in Hengelo en kenmerkte zich door laagstaande zon en iets verminderde oplettendheid van menig equipe door de gezellige avond voorafgaand in de bar van het Van der Valk hotel. De rally winnen ondanks dat je auto vast is komen te zitten in een greppel, maakt de overwinning nog zoeter. De prachtige lunchlocatie, de Watermoelen Singraven bij Denekamp maakt het plaatje van deze 3e editie compleet.

De 4e Tour de Gazet in 2016 werd voor het eerst in Noord-Brabant verreden. Een nieuw TdG gebied met start en finish bij het nieuwe Van der Valk hotel in Uden. Het was koud die 26e november.
Vanaf deze 4e edite werd ook een expertklasse toegevoegd aan het startveld. In de morgen voerde de zuidelijke route naar de lunchlocatie De Hooghei in de bossen tussen Berlicum en Rosmalen. Na de lunch werden de deelnemers verrast met een wel heel gedateerde kaart richting de noordgrens van de provincie Branbant: de Maas. Wat stonder er weinig wegen op die kaarten en wat werd het snel mistig en nog kouder. Uitdagingen te over die leidde tot mooie verhalen aan de finish tijdens het inmiddels traditionele stamppottenbuffet.

Het hoofdstuk van de 5e Tour de Gazet gaan wij graag samen schrijven met alle deelnemers op zaterdag 24 november 2018.